UPDATE: Lapoussin trekt boetekleed aan: Ik wil me publiekelijk verontschuldigen

UPDATE: Lapoussin trekt boetekleed aan: "Ik wil me publiekelijk verontschuldigen"

07-12-2022 08:49 Laatste update: 14:12
12

Zondag hield de politie Loïc Lapoussin staande voor een alcoholcontrole. De speler van Union weigerde en werd meegenomen naar het commissariaat. Bij Union kunnen ze niet lachen met het gedrag van Lapoussin en zullen de speler dan ook een extra boete opleggen.

'Onze club werd door haar speler Loïc Lapoussin op de hoogte gesteld van een voorval dat zich op zondag afspeelde in zijn privésfeer', laat Union weten. 'Loïc werd staande gehouden door de politie voor een alcoholcontrole. Onze speler weigerde echter mee te werken waarop hij werd meegenomen naar het commissariaat voor verdere afhandeling', bevestigt de club

CEO Philippe Bormans heeft de actie van Lapoussin ondertussen veroordeeld: "Wij tillen erg zwaar aan het voorval. Spelers hebben een voorbeeldfunctie en zijn voor vele jongeren een rolmodel. Jaarlijks sterven er door alcohol in het verkeer nog steeds tientallen mensen en een veelvoud raakt ernstig gewond.  Wij kunnen niet genoeg benadrukken welk menselijk leed dit veroorzaakt."

Lapoussin mag zich dan ook aan een extra straf vanwege de club verwachten. "Wij gaan dan ook een bijkomende sanctie opleggen met als doel te sensibiliseren en, samen met Loïc, ons in te zetten in de strijd tegen dit helaas nog altijd voorkomend probleem", stelt Bormans nog. 

Update: Inmiddels heeft Lapoussin ook zelf gereageerd op het voorval. Hij toont zich nederig en schuldbewust. "Ik besef dat ik een fout heb gemaakt en wil me hiervoor publiekelijk verontschuldigen en ook bij mijn medespelers, staff, bestuur en de volledige Union-familie", staat te lezen op de website van Union. "Ik zal mijn straf aanvaarden alsook de bijkomende sanctie opgelegd door de club."