UPDATE: Sfeer na Marokkaanse zege slaat om in onder meer Brussel

UPDATE: Sfeer na Marokkaanse zege slaat om in onder meer Brussel

06-12-2022 21:00 Laatste update: 21:27
56

Marokko schreef dinsdag geschiedenis. Het Afrikaanse land wist zich te plaatsen voor de laatste acht op het WK in Qatar. Dat zorgde ook in ons land voor de nodige vreugde. Her en der was er ook onrust. De politie en mensenkettingen probeerden de vrede te bewaren.

In heel wat Belgische steden en gemeenten zoals Antwerpen, Gent, Kortrijk en Brussel brak er na de match tegen Spanje feest uit bij de Marokkaanse gemeenschap in ons land. Op de meeste plaatsen in ons land werd vooral gevierd nadat Marokko Spanje uitschakelde na strafschoppen.

In sommige plaatsen zoals Borgerhout en Brussel werd een tijdje na de match wel onrustig. Het Laatste Nieuws meldt dat er in de hoofdstad even een kat-en-muis-spelletje was met de politie. De politie moest korte charges uitvoeren en Het Nieuwsblad meldt ook dat het waterkanon werd ingezet.

@mradam64 #بلجيكا🇧🇪 #antwerpen #المغرب🇲🇦 #borgerhout #rif #fyp ♬ origineel geluid - Mr Adam153

Net zoals we eerder zagen na zeges van Marokko doet de gemeenschap zelf ook het nodige om het bij feest te houden. Bijvoorbeeld op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en op de Brusselse Lemonnierlaan werden een mensenketting gevormd om amokmakers op andere gedachten te brengen.

Update: In Brussel wordt de sfeer almaar grimmiger. Het Laatste Nieuws meldt dat relschoppers met vuurwerk richting de politie gooiden. Het antwoord van de politie was traangas. In Brussel en Antwerpen is ondertussen het waterkanon ingezet.