Amrabat (ex-Club Brugge): Tot diep in de nacht alles er aan gedaan met fysio

Amrabat (ex-Club Brugge): "Tot diep in de nacht alles er aan gedaan met fysio"

06-12-2022 19:30
1

Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) zit vol emoties na de indrukwekkende prestatie van Marokko in de achtste finale van het WK. De Leeuwen van de Atlas plaatsten zich ten koste van Spanje voor de kwartfinale.

"Het spreekt voor zich na zo'n wedstrijd dat we heel trots kunnen zijn. Voor de mensen, voor iedereen. Het is prachtig. Ik ben normaal niet emotioneel, maar...", zegt Amrabat met tranen in zijn ogen bij de NOS. "Ik denk vooral door de manier waarop. Het was ontzettend zwaar vandaag. Spanje had misschien wel tachtig procent balbezit, of nog meer. Hoe wij dan verdedigen, hoe iedereen bikkelt, omschakelt en zijn leven geeft. Dat is denk ik heel mooi aan voetbal."

Amrabat bewees opnieuw zijn waarde voor Marokko, hoewel hij met rugklachten kampt. "Klopt. Het was een vraagteken of ik überhaupt kon spelen. Ik heb gisteren tot drie uur in de nacht met de fysio alles er aan gedaan. Ik heb met een spuit gespeeld, maar ik kan de jongens en mijn land niet in de steek laten", stelt de hevig ontroerde middenvelder. "Ik ben heel blij en trots."