Juventus in de problemen? 'Degradatie en inleveren van titel zijn opties'

Juventus in de problemen? 'Degradatie en inleveren van titel zijn opties'

06-12-2022 16:54
7

Juventus moet vrezen voor terugzetting naar de Serie B. Dat zegt Mattia Grassani, een bekende sportrechtadvocaat in Italië, tegen RAI1. La Vecchia Signora ligt onder vuur, omdat er gesjoemeld zou zijn met salarisbetalingen en gekunstelde transfersommen. 

Het onderzoek van de UEFA spitst zich toe op twee zaken: het kunstmatig opvoeren van transfersommen en het zwart doorbetalen van de salarissen ten tijde van de coronacrisis, terwijl Juventus aangaf dat de spelers vier maanden van hun loon hadden ingeleverd. Volgens Italiaanse geruchten gaat het om zeventien spelers en een bedrag van ongeveer zestig miljoen euro.

Grootste onderzoek in de geschiedenis van Juve
Grassani verwacht dat Juventus hard wordt gestraft als het schuldig blijkt te zijn. "Dit is het grootste onderzoek in de geschiedenis van Juventus, groter nog dan het onderzoek van Calciopoli in 2006 (het omkoopschandaal waardoor de club werd teruggezet naar de Serie B, red.)", zegt de sportrechtadvocaat tegen RAI1. "Het onwettige gedrag waarvan ze beschuldigd worden kent zijn gelijke niet."

"Op sportief niveau riskeren ze meer dan een boete of een bescheiden straf", vervolgt Grassani. "Dit alles kan leiden tot zware straffen omdat de regels zeggen dat sjoemelen met documenten hele grote consequenties heeft. De regels melden dat als een club het seizoen is begonnen met hulp van frauduleuze handelingen, dat ze kunnen worden uitgesloten van deelname. Het kan leiden tot degradatie en zelfs het inleveren van kampioenschappen."

Grassani verwacht dat Juventus snel duidelijkheid krijgt. "Rechtsspraak in de sport verloopt snel. Het kan nog dit seizoen afgerond worden en de straf gaat per direct in."