KRC Genk en Anderlecht kennen productieve dag en winnen oefenpartij

06-12-2022 16:02
3

KRC Genk heeft de eerste dagen van de voorbereiding kunnen afsluiten met een 3-1 zege tegen sc Heerenveen. Ook RSC Anderlecht speelde een oefenwedstrijd en haalde het met 1-2 van Panetolikos, de Griekse nummer zeven.

De wedstrijd tegen Heerenveen, de nummer acht in Nederland, begon niet al te best voor Genk. Het kwam op een 0-1 achterstand na een doelpunt van Anderlecht-huurling Antoine Colassin. Voor rust wist Aly Samatta echter nog tegen te prikken.

Ook na de pauze waren de doelpunten voor Genk. Castro en Onuachu wisten uiteindelijk voor de 3-1 te zorgen. Een zege voor Genk, dat woensdag op stage naar het Spaanse Benidorm vertrekt. Daar wordt nog geoefend tegen Elche en FC Metz.

Panetolikos – Anderlecht (1-2)
Na het gelijkspel tegen OFI Kreta werkte Anderlecht ook nog een oefenpartij af tegen Panetolikos, de nummer zeven in Griekenland. In die partij bracht Michael Murillo de Brusselaars na amper zes minuten voetballen al op voorsprong.

Anderlecht was op weg naar de winst en die zege werd drie minuten voor tijd helemaal veilig gesteld via Kristian Arnstad. In het absolute slot wist Panetolikos toch nog te scoren en er 1-2 van te maken.