‘Pro League bespreekt morgen nieuw format, nog lang geen witte rook’

‘Pro League bespreekt morgen nieuw format, nog lang geen witte rook’

06-12-2022 14:14 Laatste update: 07-12-2022 20:48
10

Woensdag gaat de nieuwe Pro League vergaderen over een nieuw competitieformat. Sporza meldt echter dat er van witte rook nog lang geen sprake zal zijn.

Er ligt een plan op tafel van een format met 18 ploegen in 1A en een format zonder Play-Offs, met twee dalers en één barragist en 18 ploegen in 1B. Zeventien ‘kleine’ clubs hebben in een brief aan Lorin Parys laten weten dat het plan niet klaar is om over gestemd te worden.

De clubs vinden dat een alternatief nog niet goed onderzocht en uitgewerkt is. Ze willen ook dat er gepraat wordt om een gepast format te bekomen. Beerschot, Cercle Brugge, Deinze, Eupen, Excelsior Moeskroen (intussen failliet), KV Mechelen, KV Kortrijk, KV Oostende, Lommel, Oud-Heverlee Leuven, RWDM, Seraing, Sint-Truiden, Virton, Waasland-Beveren, Westerlo en Zulte-Warege zijn de ‘kleinere clubs’.

Woensdag zal het waarschijnlijk niet tot een stemming komen. Als er geen akkoord wordt bereikt over een nieuw format zal volgend seizoen weer drie clubs degraderen in een competitie met 18 clubs.