'Barça gaat naar het CAS, Catalanen woedend om schorsing Lewandowski'

'Barça gaat naar het CAS, Catalanen woedend om schorsing Lewandowski'

05-12-2022 15:12
4

FC Barcelona gaat een zaak aanspannen bij het CAS (Het Hof van Arbitrage voor Sport) jegens de zaak Robert Lewandowski. De Poolse spits werd in het laatste competitieduel met Osasuna voor de WK-break voor drie wedstrijden geschorst.

Barcelona ging in beroep, omdat ze het een belachelijke schorsing vonden. Lewandowski kreeg een tweede gele kaart voor het uitdelen van een elleboogje. Toen hij er door scheidsrechter Jesus Gil Manzano werd afgestuurd, maakte hij een opmerkelijk gebaar met zijn vingers bij zijn neus. 

Dat werd opgevat als een snuif-gebaar. Barça ging in beroep bij de Spaanse bond, maar dat leverde niets op. Dat werd maandag bekendgemaakt. De Catalanen gaan het nu hoger opzoeken en spannen volgens de Catalaanse radiozender RAC1 een zaak aan bij het CAS. De club heeft tot 29 december de tijd om de zaak formeel op papier te zetten. 

Het is niet gebruikelijk dat clubs wegens een beslissing van de scheidsrechter naar het CAS gaan. Barcelona won de wedstrijd tegen Osasuna nog wel. Een pass van Frenkie de Jong naar Raphinha leidde de 1-2 in. Daardoor staat Barcelona op een eerste plek in La Liga.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie