Kleinzoon Van Himst maakt zijn debuut: Ik moet nog veel leren

Kleinzoon Van Himst maakt zijn debuut: "Ik moet nog veel leren"

05-12-2022 11:16 Laatste update: 11:19
0

Amando Lapage (17) maakte vrijdag zijn debuut als verdediger bij RSCA Futures. De kleinzoon van Paul Van Himst kon meteen winnen van Jong Genk, maar beseft dat hij nog veel te leren heeft. 

"Of de vergelijking met mijn opa vervelend is? Nee hoor, ik ben fier op mijn opa die schier al mijn wedstrijden volgt en me bijstaat met goede raad", lacht Lapage bij Het Nieuwsblad. "Als spits kreeg hij zijn hele carrière te maken met centrale verdedigers en hij wijst me op foutjes in de dekking of in mijn positiespel."

Voor Lapage is dit een mooie eerste stap. "Ik besef dat ik nog veel moet leren. Aanvankelijk was ook ik trouwens een aanvaller. Geleidelijk zakte ik terug. Op het middenveld trek ik trouwens nog steeds mijn streng. Mijn vader ( Lorenzo Lapage, red. ) was een wielerprof en is nu ploegleider, maar mijn passie lag steeds in het voetbal."

Lapage liet zich vorige week ook al opmerken bij de U18 van Anderlecht. Hij scoorde namelijk een schitterende vrijschop tegen zijn leeftijdsgenoten van Standard. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie