Mazzù ziet de periode bij Anderlecht als een “mislukking om uit te leren

Mazzù ziet de periode bij Anderlecht als een “mislukking om uit te leren"

05-12-2022 09:43
5

Felice Mazzù heeft de korte maar zware bladzijde omgeslagen bij RSC Anderlecht. Een moeilijke periode voor zowel de club als de coach. Hij hoopt nu terug vrank en vrij te kunnen coachen bij FC Charleroi

Zo’n drie en een half jaar na zijn vertrek uit Charleroi is Mazzù er terug. Twee midnere periodes bij Anderlecht en KRC Genk. Eén fantastische periode bij Union Saint-Gilloise. Dat is zowat het rapport. Afgelopen week gaf de trainer zijn eerste persconferentie bij de Zebra’s. 

Hij blikte even terug op zijn tijd bij Anderlecht. En gaf toch toe dat zijn tijd bij paars-wit een mislukking was. "In het leven moeten mislukkingen ons in staat stellen van het positieve te leren”, klinkt een positieve Mazzu. “We moeten lessen trekken en op zoek gaan naar waarom het niet werkte, op die manier maken we niet dezelfde fouten.”

Toch geeft Mazzu ook aan dat er ook schuld bij andere ligt. Daar lijkt het toch op. We moeten ernaar op zoek gaan (naar die fouten) ook al zijn het niet altijd fouten van mijn kant."