De nieuwe bondscoach van Rode Duivels?: “Clement heeft alle kwaliteiten”

De nieuwe bondscoach van Rode Duivels?: “Clement heeft alle kwaliteiten”

05-12-2022 08:59
27

Na de uitschakeling van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK, nam ook Roberto Martinez afscheid. Een nieuw tijdperk lijkt eraan te komen. Alex Teklak, voormalige speler van onder andere FC Charleroi en analist bij DH Sport, geeft zijn kijk op de zaak. 

Er werden reeds een aantal namen naar voren geschoven. Denk maar aan Michel Preud'homme, Philippe Clement en zelf Thierry Henry. Voor Teklak is het duidelijk… De Rode Duivels hebben een moderne coach nodig. Iemand met durf en schwung. Iemand die meteen een stempel kan drukken en niet uit schrik zal handelen. Ik denk niet dat dat het geval is met Preud’homme”, klinkt het.

“Vincent Kompany is ook genoemd, maar hij is een jonge coach die net begonnen is. Hij heeft zich dagelijks in een coachingsdynamiek gestort en het coachen van een nationaal team is een baan met tussenpozen, wat hem zou kunnen frustreren”, gelooft Teklak.  

Teklak meent wel dat Martinez zeker de juiste optie was. Een grote naam die meteen een stempel kon drukken. Maar zo’n kans komt ook niet altijd. De positie is erg specifiek en een coach moet tegen de onderbrekingen kunnen. “Clement heeft een profiel waarin veel kwaliteiten samenkomen. Hij heeft al veel clubwerk geproefd, hij heeft titels gehad, hij heeft echte voldoening ervaren. Waarom niet... Hij kan daarna terugkomen naar de club”, aldus Teklak. De analist weet ons verder nog te vertellen dat er geen enorme spoed achter zit. “Ik heb ook gehoord dat we tijd kunnen nemen om onze nieuwe coach te kiezen.”