Riemer uitgezwaaid: Welverdiende kans bij topclub met fantastische geschiedenis

Riemer uitgezwaaid: "Welverdiende kans bij topclub met fantastische geschiedenis"

04-12-2022 22:51
7

RSC Anderlecht heeft Brian Riemer aan zich gebonden met het oog op een betere toekomst. De Deen heeft amper ervaring als hoofdcoach en liet zich verleiden om zijn T2-schap bij Brentford FC op te geven. Daar nemen ze met spijt in het hart afscheid.

Op de website van Brentford heeft hoofdtrainer Thomas Frank nog enkele laatste lovende woorden over voor zijn ex-assistent. "Ik ben heel droevig dat Brian ons verlaat, maar terzelfdertijd ben ik heel gelukkig voor hem. Hij heeft een welverdiende kans gekregen om een hoofdcoach te worden bij een topclub met een fantastische geschiedenis in België en Europa", klinkt het bij zijn mede-Deen.

Hoewel Frank dus met gemengde gevoelens afscheid neemt, kwam het vertrek van Riemer niet als een gehele verrassing. Naar eigen zeggen zag hij de ambitie om zelf de touwtjes in handen te nemen de voorbije jaren geleidelijk aan toenemen. "Ik ben blij voor Brian en ook voor Brentford. We hebben iemand geholpen op zijn reis om hoofdtrainer te worden bij een topclub in Europa."

Volgens Frank is dat ook één van de doelstellingen bij Brentford: niet enkel talentvolle spelers opleiden, maar ook trainers en begeleiders. "Trainers hebben ons al verlaten voor andere Premier-League-clubs en nu verhuist Brian naar Anderlecht", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie