Lewandowski beleeft weinig plezier aan WK en overweegt te stoppen

Lewandowski beleeft weinig plezier aan WK en overweegt te stoppen

04-12-2022 22:23
3

Robert Lewandowski heeft zondag tegen Frankrijk mogelijk zijn laatste interland voor Polen gespeeld. De 34-jarige topspits van FC Barcelona overweegt te stoppen als international, vertelt hij na de uitschakeling in de achtste finales van het WK.

Lewandowski krijgt nauwelijks aanvoer in het Poolse elftal en dat zit hem dwars. "Het volgende WK? Dat is nog ver weg", begon hij na de 3-1 nederlaag. "Maar ook voor de nabije toekomst is het belangrijkste is dat ik plezier blijf houden. Als we aanvallen, is dat er meer dan wanneer we meer verdedigend spelen. Er zijn veel factoren die meespelen."

Bondscoach Czeslaw Michniewicz hoopt dat hij zijn sterspeler kan overtuigen om toch door te gaan. "Ik denk dat hij nog jaren aanvoerder kan zijn. Maar ik ga daar verder niet over praten. Hij is de aanvoerder, hij bepaalt zelf." Michniewicz begrijpt wel dat Lewandowski niet altijd veel plezier beleeft aan de duels met de nationale ploeg. "Bij Polen is het voor Robert natuurlijk anders. Maar als wij tegen spelers als Lionel Messi of Kylian Mbappé spelen, zullen we concessies moeten doen."

Lewandowski debuteerde veertien jaar geleden onder bondscoach Leo Beenhakker voor Polen. Hij scoorde 78 keer in 138 interlands.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie