KV Mechelen legt oefenduel in Nederland al voor rust in een gunstige plooi

04-12-2022 22:31

Ook KV Mechelen is weer ontwaakt uit haar herfstslaap. Deze zondag werkten de troepen van Steven Defour hun eerste oefenwedstrijd af tijdens de lopende WK-onderbreking. Op bezoek bij NAC Breda haalden ze het met 0-2.

Het vriendschappelijke duel vond plaats in het Rat Verlegh-stadion, de thuisbasis van NAC, al waren daar geen toeschouwers uitgenodigd. KV Mechelen liet het niet aan haar hartje komen. Nog voor de koffie lag de wedstrijd al in een beslissende plooi. Alessio Da Cruz en Rob Schoofs werkten de kansen af en zetten hun ploeg dan al op een dubbele voorsprong.

In de tweede helft trok NAC het laken meer naar zich toe, weliswaar enkel op het vlak van balbezit. Grote kansen wist het niet meteen meer bij elkaar te voetballen, waardoor de Nederlanders er ook niet in slaagden om te scoren. De 0-2 van bij de rust betekende zo ook de eindstand.