Nederlanders geloven helemaal in WK-titel: 'Niet onder de indruk van Argentinië'

Nederlanders geloven helemaal in WK-titel: 'Niet onder de indruk van Argentinië'

04-12-2022 21:33
11

Alle credits van voormalig Belgisch bondscoach Dick Advocaat voor Louis van Gaal, die het volgens de oud-bondscoach uitstekend doet. Zaterdag bereikte hij het met Nederlands elftal de kwartfinale van het WK in Qatar.

Het spel was wederom niet goed, maar daar maalt Advocaat niet om. "Het gaat om het resultaat, dat was uitstekend. Ja, het kan beter, maar dat zeggen de spelers en trainer ook. De tweede helft was wel iets beter, maar toch nog niet goed genoeg", zegt Advocaat bij De Oranjewinter. "Die groep zit echt goed in elkaar, honderd procent. Ik vind dat Louis het heel goed doet, hi is heel open en zichzelf."

Advocaat denkt wel dat er het nodige zal veranderen voor Oranje, nu het verder is in het toernooi. "In de eerste drie wedstrijden konden beide backs niet opkomen omdat ze met vijf man achterin speelden. Amerika had er vier, waardoor ze continu de ruimte kregen. Die krijgen ze tegen Argentinië niet, hoor. Ik vond Amerika wel aardig spelen."

"Ik sluit het niet uit, omdat ik totaal niet onder de indruk van ben van Argentinië", zegt Johan Derksen over de mogelijke wereldtitel van Oranje. "Het is de oude Messi die het verschil maakt, verder is er weinig creativiteit. Daar kan Nederland zo overheen lopen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie