Vermeeren klaar voor doorbraak bij Antwerp: Geef me altijd 100 procent

Vermeeren klaar voor doorbraak bij Antwerp: "Geef me altijd 100 procent"

04-12-2022 20:44
3

Bij Royal Antwerp FC kreeg Arthur Vermeeren net voor de WK-break een kans in de basis. De nog maar zeventienjarige middenvelder maakte meteen indruk en lijkt in de basis te blijven staan. Hij weet echter dat hij nog veel moet leren.

Mark van Bommel ziet duidelijk wat in Vermeeren en geeft hem dan ook volop de kans om zich te tonen. Hij probeert de jonge middenvelder ook flink wat bij te leren. "Wat hij het vaakst aanhaalt is dat ik korter op mijn tegenstander moet zitten. Soms ga ik nog iets te laat in het duel. Wanneer een aanvaller één à twee seconden tijd krijgt kan ie mij uitschakelen", onthult Vermeeren in Gazet van Antwerpen.

De middenvelder beseft ook dat hij nog flink kan evolueren en moet bijleren. Ook zijn fysieke gestalte helpt hem niet. "Het is voor mij niet makkelijk om spiermassa bij te kweken. Anderzijds moet ik gewoon scherper en slimmer zijn dan mijn tegenstander. Je kunt wel twee keer zo breed zijn, maar als je aan vijftig procent in het duel gaat, dan haal je het niet van iemand die dunner en kleiner is zoals ik. Ik ben niet bang", aldus Vermeeren.

Al ziet hij ook heel wat pluspunten bij zichzelf. "Voetballend ben ik niet slecht, maar mijn grootste kwaliteit is mijn mentaliteit. Als ik in een wedstrijd tien kilometer moet lopen zal ik er twaalf afleggen, zodat de ploeg beter presteert. Iemand die even goed kan voetballen als ik zal soms zeggen: 'deze keer kan het wat minder zijn.' Ik niet. Ik geef me altijd honderd procent."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie