Gehavend Club NXT verrast en pakt driepunter tegen titelkandidaat RWDM

03-12-2022 21:49
6

Voor een tweede keer op rij werd RWDM verrast door een beloftenploeg in de Challenger Pro League. Na de 2-0 nederlaag tegen Jong Genk ging het nu ook onderuit tegen Club NXT: 0-2.

Bij Club Brugge besloot men om de sterkhouders bij NXT niet in actie te laten komen tegen RWDM. Zo kon Nicky Hayen geen beroep doen op onder andere Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Shion Homma, Senne Lammens, Noah Mbamba en Chelmsdine Talbi, die allen minuten speelden in de oefenpartij tegen Lille OSC.

Dat kwaliteitsverschil was echter niet meteen merkbaar. De Bruggelingen kwamen namelijk al vroeg op voorsprong via Ibe Hautekiet, die na zeven minuten voetballen Blauw-Zwart al op voorsprong bracht. RWDM aan zet, dat meteen na het openingsdoelpunt het balbezit helemaal overnam.

Via onder meer Challouk kreeg het ook enkele kansen op de gelijkmaker, maar Nick Shinton wist zijn netten tot de rust schoon te houden.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor RWDM, voor onder andere Challouk, die de paal al vroeg trof. De Brusselaars kwamen duidelijk met aanvallende intenties uit de kleedkamer en gingen vol op zoek naar die gelijkmaker.

Die gelijkmaker verdiende RWDM ook stilaan, maar kwam er niet. Integendeel, het was Club NXT dat vanuit het niets via Lennart Mertens de voorsprong wist te verdubbelen. Voor RWDM bestond er daarop maar één opdracht: aanvallen.

De Brusselaars dachten enkel nog maar aan doelpunten scoren en wisten ook verschillende kansen bij elkaar te voetballen. Doelman Nick Shinton en de Brugse defensie wist dat doelpunt echter lange tijd te voorkomen. Beide ploegen troffen uiteindelijk nog de paal. Bij RWDM zag men een duidelijke handsbal van Jorne Spileers in het slot ook niet bestraft worden met een strafschop, waardoor het 0-2 bleef.