Son in tranen na WK-succes: 'Ik heb zo lang op dit moment gewacht'

Son in tranen na WK-succes: 'Ik heb zo lang op dit moment gewacht'

03-12-2022 20:16
1

Zuid-Korea is in extase. Het land plaatste zich vrijdag voor het eerst sinds 2010 voor de knock-outfase van een WK. Aanvoerder en sterspeler Heung-Min Son was zijn tranen na afloop niet de baas.

De aanvaller van Tottenham Hotspur kende een vrij onzekere aanloop richting het WK in Qatar. Begin november brak hij zijn oogkas na een botsing tijdens het Champions League-duel met Olympique Marseille. Een beschermend masker zorgde ervoor dat hij alsnog deel kon nemen aan het WK. En met succes. De linksbuiten, die zich in de eerste twee groepsduels nog niet kon onderscheiden, zorgde tegen Portugal voor de assist op de beslissende 2-1. Toen ook het duel tussen Ghana en Uruguay voorbij was, kon het feest beginnen. 

"Ik heb zó lang op dit moment gewacht. Ik geloofde dat we het voor elkaar konden krijgen. Ik heb het tot nu toe niet erg goed gedaan als aanvoerder van deze ploeg, maar mijn ploeggenoten hebben me geholpen. Ik ben hen zó dankbaar en ik ben zó trots op ze", aldus een emotionele Son in gesprek met Koreaanse televisie. Voor Zuid-Korea wacht nu het duel met Brazilië in de achtste finales. "Onze doelstelling was om de laatste zestien te halen. Vanaf nu kunnen we alleen maar ons best doen. In het voetbal weet je nooit hoe dingen uitpakken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie