Fadiga haalt zwaar uit naar Rode Duivel Trossard: Hij moet zwijgen

Fadiga haalt zwaar uit naar Rode Duivel Trossard: "Hij moet zwijgen"

03-12-2022 21:07
48

Voor en tijdens het WK was er heel wat te doen omtrent de keuze van Roberto Martinez om Eden Hazard flink wat minuten te geven. De ervaren Rode Duivel kreeg de voorkeur op Leandro Trossard, die meermaals aangaf op meer minuten te hopen. Die uitspraken kon Khalilou Fadiga maar moeilijk plaatsen.

De Senegalese ex-international, die in het verleden nog uitkwam voor onder meer Club Brugge en KAA Gent, was in La Dernière Heure bijzonder scherp voor Trossard. Hij kon maar moeilijk begrijpen dat Trossard aangaf een basisplaats te verdienen bij de nationale ploeg.

"Trossard mag nooit zeggen dat hij in de basis hoort", is Fadiga duidelijk. "Hij moet zwijgen en reageren op het veld, want hij heeft het niveau van Eden Hazard nooit gehaald. Te veel spelers denken dat ze na vijf wedstrijden al een basisspeler zijn", is Fadiga scherp.

Uiteindelijk kreeg Trossard zo'n 35 minuten tegen Canada, speelde hij twintig minuten mee tegen Marokko en zat er tegen Kroatië een basisplek in. Hij kon in geen enkele wedstrijd op het WK echter ook helemaal overtuigen.