Van Gaal: 'Blijkbaar makkelijker voor Memphis om het tegen de pers te zeggen'

Van Gaal: 'Blijkbaar makkelijker voor Memphis om het tegen de pers te zeggen'

03-12-2022 16:26
0

Louis van Gaal houdt voor de achtste finale van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten vast aan zijn basiself. Het betekent dat niet Steven Bergwijn, maar Cody Gakpo naast Memphis Depay staat.

Memphis maakte na de zege op Qatar duidelijk dat hij liever met Bergwijn samenspeelt, en Gakpo erachter. Dat zou ten koste gaan van Davy Klaassen, maar Van Gaal is daar ongevoelig voor gebleken. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Verenigde Staten wordt de bondscoach door de NOS om opheldering gevraagd.

"Memphis heeft het tegen jullie gezegd (dat hij het liefst met Steven Bergwijn speelt, red.), niet tegen mij", verklaart Van Gaal. "Dat is blijkbaar makkelijker voor hem, maar over het algemeen kiest de coach zijn elftal, niet alleen Louis van Gaal."

"Ik was redelijk tevreden", zegt hij over de basisspelers van het duel met Qatar, die om 16.00 uur aan de aftrap staan. "Het heeft ook met de tegenstander te maken waarom ik voor dezelfde elf kies. Amerika heeft een fysiek sterk middenveld. Dat is hun sterkste wapen en daar moeten fysiek sterke jongens tegenover staan, maar Nederland wil altijd zelf ook een aandeel in het spel hebben."

"Je zou ze uit kunnen laten razen, maar ik ga niks zeggen over hoe we ze gaan bestrijden. Je zal het zien hoe we het gaan doen", besluit Van Gaal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie