LIVE-discussie: Nederland op rozen na dubbele voorsprong tegen VS

LIVE-discussie: Nederland op rozen na dubbele voorsprong tegen VS

03-12-2022 15:10 Laatste update: 17:00
17

De eerste achttse finale staat zaterdagmiddag op het programma. Onze noorderburen nemen het op tegen USA. Nederland eindigde de pulefase als groepswinnaar, USA wist zich als tweede te plaatsen in een groep met Engeland, Iran en Wales 

Louis Van Gaal trekt met de ondertussen bekende elf ten strijd. Er zijn dan ook geen verrassingen bij de basiself van Oranje. Noa Lang van Club Brugge moet zich opnieuw tevreden stellen met een plekje op de bank. Vincent Janssen van Antwerp startte de eerste wedstrijd van Oranje op het WK vooraan in de spits. Sindsdien moet ook hij op de bank plaatsnemen. 

Opstelling Oranje: Noppert - Timber, Van Dijk, Aké - Dumfires, De Roon, De jong, Blind - Klaassen, Gakpo, Depay

Bij de Verenigde Staten zijn er wel een aantal wijzigingen doorgevoerd. De Amerikanen moesten afgelopen dinsdag nog volop aan de bak tegen Iran om een plekje in de knock-out fase te bemachtigen. Een 1-0 overwinning bleek te volstaan. Coach, Gregg Berhalter, kon ons eerder al bekoren met mooi en fris voetbal. Vandaag kiest hij voor Walker Zimmernan en Jesús Ferreira ten koste van Josh Sargent en Cameron Carter-Vickers.

Opstelling USA: Turner - Robinson, Ream, Zimmerman, Dest - McKennie, Adams, Musah - Pulisic, Weah, Ferreira

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie