Mulder en Degryse over de nieuwe bondscoach: “Preud’homme meest logisch”

Mulder en Degryse over de nieuwe bondscoach: “Preud’homme meest logisch”

03-12-2022 15:40 Laatste update: 15:41
23

Een ferme teleurstelling op het WK en een bond zonder bondscoach. Dat is het rapport van de wereldbeker in Qatar. De Rode Duivels moeten nu dus op zoek naar de geschikte man voor het EK in 2024. Want dat toernooi komt er uiteindelijk ook weer snel aan. 

Analisten Jan Mulder en Marc Degryse maken zelf ook eens de denkoefening. Wie zou geschikt zijn voor deze groep Duivels? Wie kan een nieuwe wind laten waaien in de kleedkamers van Tubeke? “Het moet een Belg moet zijn. Preud'homme is voor mij dan de meest logische naam. Als coach, als hij dat ziet zitten”, aldus het duo. “Michel is iemand die het vuur in de KBVB kan krijgen. Hij heeft destijds bij Club Brugge ook het tij gekeerd.” 

Volgens Mulder moet het iemand zijn die rekening kan houden met de gevoeligheden in Wallonië en Vlaanderen. “Dat dekt Michel inderdaad af”, aldus Mulder. Er werd het duo ook een aantal namen voorgeschoteld. Vanhaezebrouck, Clement, Kompany werden gedropt. “Dat is niet realistisch, die zijn aan de slag bij een club”, klinkt het meteen. “En voor Vermaelen sta ik niet te springen. Bondscoach mag je niet als een proefproject beschouwen”, klinkt het bij het duo. “Clement vind ik een goede kandidaat”, klinkt het bij Degryse. “Van Gaal zou er ook over nadenken”, vult Mulder aan.