Verheyen neemt op voor Lukaku: “Zonder hem wonnen we nog niet de helft”

Verheyen neemt op voor Lukaku: “Zonder hem wonnen we nog niet de helft”

03-12-2022 14:43
10

De Rode Duivels vonden het doelpunt niet tijdens de cruciale partij tegen Kroatië. De vingers werden gewezen naar Romelu Lukaku. Gert Verheyen neemt het op voor de recordspits. 

Verheyen kent het gevoel. Eerder werd de spits ook als zondebok aangewezen tijdens het WK in 1998. "Een journalist vroeg mij na mijn rode kaart tegen Mexico: "Hoe voelt het om de schlemiel van België te zijn?" Dat herinner ik mij nog altijd heel goed”, getuigt Verheyen. “Op dat moment voel je je geen voetballer meer, wel een mens die vernederd wordt."

Hij gelooft dan ook dat de kritiek op Lukaku overdreven en onrespectvol is. Volgens Verheyen vergeten we te snel dat een voetballer ook maar een mens is. Wanneer iemand slecht speelt komt er kritiek en dat hoort ook zo te zijn. Het moet volgens Verheyen wel binnen de perken blijven. 

"Het is goed dat dit niet van onze pers komt”, geeft Verheyen aan op Sporza. "Als we Lukaku er 3 matchen hadden bijgehad, dan waren we zeker gekwalificeerd geweest.” Verheyen gaat nog verder: "En als we hem de voorbije 8 jaar niet hadden gehad, hadden we nog niet de helft gewonnen van wat we nu hebben gewonnen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie