Wild gerucht: 'Martinez koos Dendoncker boven Nainggolan door inspraak Anderlecht'

Wild gerucht: 'Martinez koos Dendoncker boven Nainggolan door inspraak Anderlecht'

03-12-2022 13:14 Laatste update: 13:14
34

Voor sommigen was het één van de verzuchtingen tijdens het bewind van Roberto Martinez: de zogenaamde voorkeursbehandeling die spelers van RSC Anderlecht kregen. Volgens Sacha Tavolieri is daar zeker iets van aan, meer bepaald door 'lobbywerk' van de Belgische recordkampioen.

De Franstalige journalist, die de bal ook al eens mis durft te slaan, stuurt een opmerkelijk bericht de wereld in. Volgens hem besliste Martinez voor het WK 2018 om Leander Dendoncker mee te nemen na nadrukkelijk aandringen van Anderlecht. Dat ging ten koste van onder meer Radja Nainggolan. De Antwerpenaar verkeerde destijds nochtans in bloedvorm, maar lag niet in de bovenste schuif bij Martinez.

Ten tijde van het WK in Rusland was Dendoncker nog een speler van Anderlecht. Later die zomer zou hij een transfer versieren naar Wolverhampton Wanderers. Op dat WK kwam hij overigens één keer in actie: in het overbodige groepsduel tegen Engeland mocht Dendoncker van begin tot einde meespelen. Ondertussen zit hij aan 31 optredens voor de Rode Duivels, terwijl Nainggolan onder Martinez nooit meer werd opgeroepen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie