Vandendriessche leeft mee met Lukaku: Ik voelde zijn ontgoocheling

Vandendriessche leeft mee met Lukaku: "Ik voelde zijn ontgoocheling"

03-12-2022 11:44
3

Romelu Lukaku beleefde donderdag een nachtmerrie bij de Rode Duivels. Hij miste enkele grote kansen tegen Kroatië en kreeg dan ook heel wat kritiek. Franky Vandendriessche weet hoe dat voelt. 

Vandendriessche versierde welgeteld één cap voor de Rode Duivels. De doelman kwam in actie tegen Kroatië in een EK-kwalificatiematch. België moest die winnen, maar verloor met 4-0. Vandendriessche zag er bij verschillende tegengoals niet goed uit. 

"Zoiets slijt niet", vertelt Vandendriessche aan Het Nieuwsblad. "Zoiets blijf je meedragen. Ik was zo zwaar ontgoocheld, ik voelde me zo verantwoordelijk. En bij elk EK, elk WK, speelt het weer op. Donderdag ook, ik vóélde de ontgoocheling van Romelu."

De naam van Vandendriessche klinkt nog bekend in de oren. "Het wordt ook niet vergeten, hé. We zijn bijna twintig jaar later, en jij belt mij, hierover. Over iets anders word ik niet gebeld. De enige raad die ik Romelu kan geven is: draad oppikken en weer presteren. Het is de enige manier om ermee om te gaan."

Vandendriessche was later wel nog twee jaar keeperstrainer bij de KBVB. Momenteel is hij aan de slag bij KAA Gent. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie