Het was bespottelijk wat Eden Hazard gepresteerd heeft in Qatar

"Het was bespottelijk wat Eden Hazard gepresteerd heeft in Qatar"

03-12-2022 10:00 Laatste update: 10:33
48

Eden Hazard heeft de bakens niet kunnen verzetten op het WK. Jan Mulder en Marc Degryse begrijpen dan ook niet waarom hij zo veel speelde. Mulder noemt zijn prestaties zelfs 'bespottelijk'.

"Het was bespottelijk wat Hazard gepresteerd heeft in Qatar", aldus Mulder bij Het Laatste Nieuws. "Het is ontroerend hoeveel Martínez van Hazard houdt. Maar tegelijkertijd benadeel je iemand die in topvorm is. Loyaal zijn is een mooie karaktereigenschap, maar eens stopt het."

Ook Degryse begrijpt die keuze niet. "Dacht Martínez nu echt dat we in deze drie weken de beste Hazard te zien zouden krijgen? Dan was hij aan het dromen. Dit was zo voorspelbaar, daar had ik geen data voor nodig. Met Hazard in het team kán je geen druk zetten op de tegenstander of hoge pressing spelen. Dan houdt hij het nog geen helft vol. Dus door zo vóór Hazard te kiezen, heeft hij het team verzwakt."

Hazard zou ook met het idee spelen om met de Rode Duivels te stoppen, al zwakte zijn broer Kylian dat gerucht in de loop van vrijdag af.