Brazilië verliest van Kameroen en is maar net groepswinnaar voor Zwitserland

02-12-2022 22:10
3

Brazilië heeft vrijdagavond verloren van Kameroen: 0-1. Bondscoach Tite koos voor een groot aantal reservespelers, iets wat terug te zien was op het veld. De Brazilianen overtuigden vrijwel geen moment en kregen in de slotfase de deksel op de neus. Brazilië plaatst zich wel voor de knock-outfase. Kameroen moet ondanks de overwinning naar huis.

Kameroen had op het begin moeite om Brazilië bij te benen. Na negen minuten liet Antony zich zien met een mooie actie, waarna hij een flinke tackle kreeg te verduren. Vier minuten later werd de ploeg van Tite voor het eerst gevaarlijk. Arsenal-aanvaller Gabriel Martinelli kopte de bal richting doel, maar zag Devis Epassy, die Andre Onana vervangt onder de lat bij Kameroen, uitstekend redding brengen.

Net zoals in de duels met Servië en Zwitserland kwamen de Brazilianen voor rust niet tot scoren. Het mocht zelfs van geluk spreken dat Kameroen niet tot scoren kwam. Doelman Ederson, die eerste keeper Allison verving, moest in de blessuretijd nog redding brengen. Na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Brazilië had de bal, maar speelde niet groots en kwam niet tot al te veel kansen. In de 55e minuut waren de Goddelijke Kanaries wel dichtbij, maar opnieuw bleek Epassy een sta-in-de-weg voor Martinelli.

Tite bracht nog Flamengo-spits Pedro en Raphinha. Ook zij wisten Brazilië niet aan de derde WK-overwinning op rij te helpen. De wereldkampioen van 2002 vuurde in totaal vijftien schoten af richting Epassy, maar kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Vincent Aboubakar kopte schitterend raak uit een mooie voorzet. De spits trok zijn shirt uit en kreeg daarvoor z’n tweede gele kaart van de avond. Ondanks de overwinning strandt Kameroen in de groepsfase. Brazilië gaat door als groepswinnaar, al scheelde het niet veel, het blijft voor Zwitersland op doelsaldo. Het treft bovendien komende maandag Zuid-Korea in de achtste finale.