Uitschakeling Uruguay komt hard aan: 'Zuid-Korea deelde ons een rake klap uit'

Uitschakeling Uruguay komt hard aan: 'Zuid-Korea deelde ons een rake klap uit'

02-12-2022 19:29
1

Uruguay kan naar huis. Dat besef daalt langzaam neer in het Zuid-Amerikaanse land, waar de nationale media onder de indruk waren van het spel, maar nu toch echt afscheid lijken te moeten nemen van Luis Suárez op het wereldtoneel.

'Chau!' zo kopt de Uruguayaanse krant El Telegrafo. 'Uruguay speelde een sterke eerste helft, maar wist dat de tweede helft niet te evenaren. Het doel om Ghana te verslaan werd bereikt, maar Zuid-Korea deelde ons op het laatst nog een rake klap uit, recht in het gezicht.'

De Zuid-Koreanen, die het tegelijkertijd om 16.00 uur opnamen tegen Portugal, verraste vriend en vijand door in de 91e minuut de winnende treffer te maken. Ook La Diaria Deporte keek de bizarre ontknoping met ingehouden adem aan. "In wat absoluut de beste vertoning op dit WK is geweest, toonde Uruguay aan offensief tot heel veel in staat te zijn. Het was niet genoeg. We zeggen tot ziens."

Voor Luis Suárez, die in de eerste helft nog belangrijk was met een assist, is het naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste interland geweest op een eindtoernooi. Uruguay lijkt daarmee afscheid te nemen van een icoon. Na het laatste fluitsignaal waren de emoties duidelijk zichtbaar bij de aanvaller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie