FIFA: 'Op basis van beschikbare bewijs was de gehele bal niet buiten de lijnen'

FIFA: 'Op basis van beschikbare bewijs was de gehele bal niet buiten de lijnen'

02-12-2022 19:46
5

De FIFA heeft in een tweet vastgesteld dat de winnende treffer van Japan tegen Spanje terecht is toegekend. De bal passeerde de achterlijn niet voordat aanvaller Kaoru Mitoma zijn assist op de 2-1 kon geven.

Japan verraste donderdagavond vriend en vijand door het duel met Spanje in drie minuten tijd helemaal om te gooien. Na de de 1-1 van Ritsu Doan zorgde Ao Tanaka voor een Japanse voorsprong. Het werd een controversieel doelpunt, waarbij onduidelijkheid ontstond over of de bal wel of niet uit was. 

Volgens de FIFA, dat in de tweet de beelden toont op basis waarvan de VAR de beslissing maakte, is de juiste beslissing genomen. 'Het tweede doelpunt van Japan werd gecheckt door de VAR om te bepalen of de bal buiten het speelveld was. Andere camera’s tonen wellicht misleidende beelden, maar op basis van het beschikbare bewijs was de gehele bal niet buiten de lijnen.' Door de zege op Spanje eindigde Japan bovenaan als winnaar van groep E. In de achtste finale wacht Kroatië. Dat duel begint aanstaande maandag om 16.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie