Zuid-Korea zorgt voor absolute sensatie met zege op Portugal in blessuretijd

02-12-2022 18:04
1

Zuid-Korea heeft zich op wonderbaarlijke wijze geplaatst voor de achtste finales van het WK. Waar het duel met Portugal leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, zorgde aanvaller Hwang Hee-chan in de blessuretijd voor de winnende 2-1. Op basis van doelsaldo gaat Zuid-Korea ten koste van Uruguay, dat weliswaar met 0-2 van Ghana (waar Denis Odoi en Kamal Sowah van Club Brugge niet in actie kwamen) won, door.

Cristiano Ronaldo, die met een lichte blessure kampte, stond aan de aftrap van het duel. Dat gold niet voor Bruno Fernandes en João Félix, die gespaard werden. Al binnen vijf minuten leek de droom van Zuid-Korea aan diggelen, nadat Ricardo Horta Portugal op voorsprong had gezet. De Aziaten gaven zich allesbehalve gewonnen en kwamen binnen het halfuur op gelijke hoogte.

Kim Young-gwon kon een corner, tot ongeloof van Ronaldo, van dicht bij binnentikken. Op dat moment stond Uruguay met 0-2 voor tegen Ghana, waardoor de treffer niet direct invloed had op de stand in Groep H. Na rust ging Zuid-Korea met man en macht op zoek naar een doelpunt, maar grote kansen bleven lang uit.

Na 65 minuten werd Ronaldo, samen met Matheus Nunes en Rúben Neves naar de kant gehaald. Portugal speelde het duel met de B-garnituur uit, maar dat kwam amper meer in de problemen. Tot de blessuretijd: Heung-min Son zette over rechts een aanval op en bediende Hwang Hee-chan precies op het juiste moment. Laatstgenoemde faalde niet en bracht Zuid-Korea aan de leiding.

Op dat moment had Uruguay nog één goal tegen Ghana nodig om weer over Zuid-Korea heen te klimmen, maar die viel niet. Zuid-Korea zorgt voor een enorme sensatie en is achter Portugal als tweede in Groep H door naar de laatste zestien. Portugal treft de nummer twee van Groep G, de plek waar Zwitserland vooralsnog staat. Zuid-Korea komt naar alle waarschijnlijkheid Brazilië tegen.