Mazzù: Als Charleroi me niet had gebeld, had ik een break genomen

Mazzù: "Als Charleroi me niet had gebeld, had ik een break genomen"

02-12-2022 18:45
5

Felice Mazzu gaf vandaag zijn eerste commentaar op het ontslag bij RSc Anderlecht. De keuzeheer van, ondertussen FC Charleroi, geeft nu al een week de trainingen bij de Zebra’s.

Aan de vooravond van het vertrek voor een week training in Turkije, heeft de nieuwe coach van Charleroi zijn eerste persconferentie gehouden. De beste momenten hier, per thema. "Ik wil niet te veel analyseren wat er gebeurd is”, klonk het meteen duidelijk bij Mazzu. “Dit zijn situaties die iedereen kunnen overkomen. Dat is voetbal…” 

De nieuwe trainer van Charleroi geeft aan dat het duidelijk was dat het bestuur van Anderlecht niet meer verder wou. “Ik moet die beslissing aanvaarden en respecteren”, klinkt het bij Mazzu. De trainer is alvast erg positief over de nieuwe start die hij neemt, al is het dan bij een oude bekende. "Mijn eerste indruk? Wat is het goed om hier te zijn”, getuigt Mazzu. 

“Het is goed om terug te zijn, bij een club dat me veel goeds heeft gebracht.” Mazzu geeft aan dat hij , mocht Charleroi niet gebeld hebben, niet meteen een nieuwe uitdaging aangenomen zou hebben. “Ik heb meteen aanvaard omdat ik het huis ken, omdat ik wist dat ik me er goed zou voelen”, besluit Mazzu.