Union verwelkomt enkele internationals opnieuw, onder meer Teuma sluit weer aan

Union verwelkomt enkele internationals opnieuw, onder meer Teuma sluit weer aan

02-12-2022 17:37
2

In de schaduw van het WK in Qatar bereiden de clubs uit de Jupiler Pro League zich volop voor op de terugronde. Nu de Rode Duivels uitgeschakeld zijn, zal de focus zich langzaam maar zeker weer richting de vaderlandse competitie verschuiven. Bij Union Saint-Gilloise hebben ze deze vrijdag enkele internationals opnieuw mogen verwelkomen. 

Een Rode Duivel of andere WK-ganger afleveren, dat was Union niet gegund, maar bij andere landen liepen er de voorbije weken wel enkele Brusselse geselecteerden rond. Ploegen die zich niet wisten te plaatsen voor de wereldbeker, kwamen de laatste tijd immers ook in actie, weliswaar in vriendschappelijke wedstrijden. Arnaud Dony, Thierry Lazare Amani, Anthony Moris en Teddy Teuma kunnen erover meespreken.

Dat viertal was dus recent opgeroepen. Dony kwam uit voor de Belgische jeugd, de anderen bij de grote jongens. Zo mocht Lazare een half uurtje meespelen met Ivoorkust tegen Burundi (4-0-winst). In het tweede duel, met Burkina Faso (2-1-verlies), bleef hij aan de bank gekluisterd. Aanvoerder Teuma oefende met Malta tegen Ierland (0-1-verlies) en Griekenland (2-2). In die laatste partij scoorde hij zelfs. Moris is op zijn beurt de vaste eerste doelman van Luxemburg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie