Ex-hulpcoach van Antwerp krijgt vijf jaar celstraf voor oplichting

Ex-hulpcoach van Antwerp krijgt vijf jaar celstraf voor oplichting

02-12-2022 13:16 Laatste update: 13:22
1

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Bram Schrier (62) veroordeeld tot vijf jaar celstraf, weet Gazet Van Antwerpen. Schrier gaf zichzelf uit voor voetbalmakelaar, maar bleek vooral een oplichter te zijn. 

Schrier was even aan de slag als hulpcoach bij Antwerp, maar werkte zogezegd ook als makelaar. Hij trok een twintigtal investeerders aan voor zijn bureau en won hun vertrouwen met valse UEFA-licenties en verzekeringspapieren. Hij liet zelfs uitschijnen dat hij contacten had bij onder meer Anderlecht, Arsenal en Manchester City. Op die manier heeft hij ongeveer drie miljoen euro laten verdwijnen.

Opvallend genoeg werd Schrier in het verleden al drie keer veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Toen kreeg hij telkens een werkstraf, maar nu heeft de rechtbank geen geduld meer. Naast de celstraf krijgt hij ook nog een boete van 8.000 euro.

Schrier kon overigens zelf niet aanwezig zijn op dit proces, want hij zit al in een Britse gevangenis. Daar werd hij namelijk al opgepakt voor het bezit van tweehonderd kilogram drugs. Hij moest al een schadevergoeding van anderhalf miljoen euro betalen voor die feiten.