Fredberg na zijn eerste grote daad bij Anderlecht: “Riemer past bij speelstijl”

Fredberg na zijn eerste grote daad bij Anderlecht: “Riemer past bij speelstijl”

02-12-2022 14:29 Laatste update: 14:44
3

Jesper Fredberg zit nog in zijn wittebroodsweken bij RSC Anderlecht, maar de niewe CEO Sports van paars-wit heeft nu zijn eerste grote move bij paars-wit gedaan. Fredberg stelde Brian Riemer aan als nieuwe hoofdtrainer. De Deen gelooft in de kwaliteiten van zijn landgenoot.

De 44-jarige Riemer heeft nog amper ervaring op het hoogste niveau. Hij liet de rol van assistent bij Brentford achter zich om aan de slag te gaan als T1 in het Lotto Park. "Brian heeft de afgelopen jaren een cruciale rol gespeeld in de successen van Brentford." Twee seizoenen geleden dwong Brentford promotie naar de Premier League af. Dit seizoen staat het tiende in de stand. 

Het gebrek aan ervaring ziet Fredberg niet als een probleem. "Hij is duidelijk klaar voor de volgende stap en we zijn erg blij dat we hem naar RSC Anderlecht hebben kunnen halen."

Bij Anderlecht nam Robin Veldman tijdelijk over na het vertrek van Felice Mazzu. Nu wordt de Nederlander de rechterhand van Riemer. "We hebben de tijd genomen om de juiste kandidaat te vinden, iemand die past bij de speelstijl én de langetermijnstrategie van deze club. Brian staat voor een duidelijke, dominante en attractieve speelstijl die goed past bij onze filosofie."