Vanhaezebrouck: Als het vaderland roept? Dan moet je naar de oorlog

Vanhaezebrouck: "Als het vaderland roept? Dan moet je naar de oorlog"

02-12-2022 12:16 Laatste update: 12:16
17

In Villa Sporza werd er al druk gespeculeerd over de opvolger van Roberto Martinez. Ook Hein Vanhaezebrouck werd genoemd. De coach van KAA Gent was zelf ook aanwezig en kreeg de vraag meteen doorgespeeld. 

"Ik ben aan de slag en dan doe ik verder met wat ik bezig ben", zo reageerde Vanhaezebrouck. "Als het vaderland roept? (blaast). Dan moet je naar de oorlog." Vanhaezebrouck reageerde ook op enkele andere namen. "Ik hoor de naam van Thomas Vermaelen, maar dat vind ik te vroeg. Vincent Kompany heeft al jaren ervaring, maar in het begin was het ook niet gemakkelijk. Je voelt dat hij het in zich heeft."

Wie het ook wordt, de nieuwe bondscoach zal moeten doorselecteren. "Alles gaat over kwaliteit. Als je fit bent en blijft en je toont kwaliteit, dan moet je blijven spelen. Na het afscheid van jongens als Dembélé, Fellaini, Vermaelen en Kompany is er ook minder concurrentie geweest. Vroeger moest je knokken om in de ploeg te staan. Nu waren de elf bijna altijd zeker en dat is niet altijd een goeie zaak."

Martinez kondigde donderdag na de match tegen Kroatië dat hij zou stoppen als bondscoach. Hij was uiteindelijk zes jaar aan de slag bij de KBVB.