De Bruyne krijgt de wind van voor: Dat argument is toch nonsens

De Bruyne krijgt de wind van voor: "Dat argument is toch nonsens"

02-12-2022 11:44
35

De Rode Duivels mogen al terug naar huis. Ze zijn niet door de groepsfase geraakt op het WK in Qatar. Sportpsycholoog Jef Brouwers, die regelmatig samenwerkt met de Rode Duivels, zag dat er iets misging met de teamgeest. 

Brouwers komt terug op een interview van Kevin De Bruyne, waarin hij stelde dat de Duivels 'te oud' waren om nog wereldkampioen te worden. "Dat argument van de te hoge leeftijd, ach, dat is toch nonsens", aldus Brouwers bij Het Nieuwsblad. "Kijk naar Modric. De Duivels kunnen nog altijd even goed shotten, maar ze zijn te veel met zichzelf bezig geweest."

Volgens Brouwers was er te veel onderlinge concurrentie. "Ik ben beter dan jij, of mijn ploeg is beter dan de jouwe, dus ik ga jou zeggen wat jij moet doen. Dat helpt natuurlijk niet. Kwaad zijn bevordert nóóit een prestatie. Maar die frustraties moet je ook leren begrijpen: Kevin De Bruyne doet mee voor de Gouden Bal, dan denkt die na moeilijkheden tegen een voetbaldwerg als Canada al snel: Wat doe ik hier in godsnaam?!"

De volgende match met inzet wordt pas in maart 2023 gespeeld. België neemt het dan op tegen Zweden in de kwalificaties voor het WK.