Riemer voorgesteld bij Anderlecht: Leef er vol vertrouwen naar toe

Riemer voorgesteld bij Anderlecht: "Leef er vol vertrouwen naar toe"

02-12-2022 11:16
4

Brian Riemer is voorgesteld als nieuwe coach bij Anderlecht. De Deen reageerde al op de website. Hij wil vooral een beroep doen op zijn ervaringen bij FC Kopenhagen. 

"Al sinds kindsbeen af ken ik RSC Anderlecht als een grote club in het Europese voetbal", aldus Riemer. "Ik ben dan ook erg trots om hoofdtrainer te worden bij een club met zo’n rijke geschiedenis. Uit mijn lange periode bij FC Kopenhagen weet ik wat het is om elke wedstrijd te moeten winnen en mee te strijden voor titels."

In de afgelopen jaren was Riemer assistent bij Brentford, waarmee hij ook de Premier League heeft bereikt. "Ik voel dat de tijd nu rijp is om de volgende stap te zetten en ik wilde die uitdaging enkel aangaan bij een club met uitgesproken ambities. Er is werk aan de winkel om het team terug te krijgen waar het hoort. Ik leef er vol vertrouwen naar toe."

Voor de 44-jarige Riemer wordt het nog maar zijn eerste job als hoofdcoach. Hij komt vooral op voorspraak van Jesper Fredberg, die afgelopen maand werd aangesteld als technisch directeur bij paars-wit.