Rotundo (KRC Genk) mikt op WK 2026: Natuurlijk wil ik er dan bij zijn

Rotundo (KRC Genk) mikt op WK 2026: "Natuurlijk wil ik er dan bij zijn"

02-12-2022 11:00
1

Evan Rotundo (18) wacht op zijn doorbraak bij KRC Genk. De Frans-Amerikaanse middenvelder werd in september weggehaald bij Schalke 04. Zijn ambities liggen duidelijk hoog. 

Rotundo kwam op voorspraak van techniektrainer Michel Ribeiro. "Hij wilde me twee jaar geleden al naar hier halen, maar toen koos ik voor Schalke", aldus Rotundo bij Het Belang Van Limburg"Ik ben blij dat ik nu een tweede kans heb gekregen. Mijn ambitie? Ik hoop toch binnen een tweetal jaar door te breken tot in de A-kern. Wie weet lukt het me al op het einde van dit seizoen. Ik ben geduldig, maar als er kansen komen, wil ik ze grijpen."

Over vier jaar wordt het WK georganiseerd in (onder meer) de Verenigde Staten. "Natuurlijk wil ik er dan bij zijn", geeft Rotundo aan. "Met de VS óf met Frankrijk. Ik hou alle opties open. Eerst hard werken en mijn ding doen bij Genk, maar het WK 2026 is sowieso een doel voor mij."

Rotundo speelde vorig seizoen nog bij de U19 van Schalke. Dit seizoen kreeg hij al 105 speelminuten voor Jong Genk in de Challenge Pro League. Hij speelt bij voorkeur als aanvallende middenvelder.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Evan Rotundo (@evanrotundo10)