Japan wint 'poule des doods': 'Een schokkende en ongelooflijke overwinning'

02-12-2022 09:26
1

Japan verkeert in extase na het onverwachte WK-succes. De ploeg van bondscoach Hajime Moriyasu versloeg na Duitsland ook Spanje en plaatste zich zodoende als groepswinnaar voor de achtste finales.

'Zelfde stadion. Zelfde resultaat. Een soortgelijke schokkende overwinning voor Japan op het WK', kopt The Mainichi Shimbun. 'Japan behaalde opnieuw een ongelooflijke overwinning, na het verslaan van Duitsland in de openingswedstrijd. Met de eerste plek in de 'poule des doods' werd één van de grootste prestaties in de Japanse voetbalgeschiedenis behaald', vult The Japan Times aan.

The Asahi Shimbun zag Japan voor een 'tweede verbluffende ommekeer' zorgen en deelt complimenten uit aan de bondscoach. 'De Japanse coach Hajime Moriyasu ging met een 1-0 achterstand de rust in en leek op weg naar een vroegtijdige beëindiging van het WK. Hij reorganiseerde zijn ploeg om hen zo meer aanvallende kracht te geven en binnen zes minuten stond de Samurai Blue voor.'

'Japan scoorde tweemaal vroeg in de tweede helft en kwam zo wederom van een achterstand terug tegen een Europese grootmacht', zag ook The Mainichi Shimbun. 'Voor de tweede keer op rij bereikt Japan de knock-outfase. Het was de eerste keer dat Japan twee keer op rij op een WK voorbij de groepsfase kwam.'

Invaller Ritsu Doan krijgt in Japan lof toegezwaaid. "We hebben een grote muur overwonnen. De overwinning is een teamprestatie. Nu kan je ook stellen dat de overwinning op Duitsland geen wonder was", reageert de voormalig PSV'er. In het Aziatische land wordt de prestatie van de Samurai Blue bewierookt. 'Ze waren nederig, vasthoudend, onwankelbaar en gericht op details', aldus The Yomiuri Shumbun.

Voor Japan wacht maandag in de achtste finale een duel met Kroatië.