Flick na uitschakeling op WK in Qatar: 'Nog steeds heel veel talent in Duitsland'

Flick na uitschakeling op WK in Qatar: 'Nog steeds heel veel talent in Duitsland'

02-12-2022 08:44

Hansi Flick denkt niet aan opstappen na de teleurstellende uitschakeling van Duitsland op het WK. Die Mannschaft won zaterdag met 4-2 van Costa Rica, maar het was niet genoeg om de groepsfase te overleven in Qatar.

"Ik heb nog steeds veel plezier in mijn werk", laat Flick weten. "Wat mij betreft ga ik nog even door." De bondscoach richt zijn blik op het EK 2024, dat in Duitsland wordt gehouden. "Ik verheug me daar nu al op."

De voormalig trainer van Bayern München beseft wel dat de Duitsers eerst scherven moeten rapen. "Natuurlijk zijn we enorm teleurgesteld. Maar laten we niet vergeten dat we nog steeds heel veel goede voetballers hebben. En er is heel veel talent in Duitsland. Maar laten we eerst deze teleurstelling verwerken."

Bij de ARD durfde Flick de uitschakeling wel te duiden. "We hebben het toernooi vandaag niet verloren. Dat is in de laatste twintig minuten gebeurd tegen Japan. En we hadden op het einde 2-1 kunnen maken tegen Spanje. Maar we waren niet efficiënt genoeg. Er was een bepaalde onzekerheid in het team. We hebben niet vaak genoeg gescoord, daarom zijn we nu uitgeschakeld."