VP Rapport: De ervaring eindigt in schoonheid, Lukaku helaas niet de held

VP Rapport: De ervaring eindigt in schoonheid, Lukaku helaas niet de held

01-12-2022 19:06 Laatste update: 01-12-2022 19:06
44

Voor de Rode Duivels is het WK afgelopen. Donderdag beten de Belgen hun tanden stuk op Kroatië. Na het 0-0 gelijkspel tegen de Kroaten deelt VoetbalPrimeur.be nog één keer de punten voor de Belgen uit. 

Courtois – 7,5
Tegen Kroatië stond Courtois voor de 100e keer tussen de palen bij de Rode Duivels. Net zoals nagenoeg alle vorige 99 interlands was Courtois wederom in een uitstekende vorm. Wereldsaves moest de doelman van Real Madrid niet uitvoeren, maar alles wat voorbijkwam, keerde hij zonder problemen.

Vertonghen – 7,5
Op zijn 35e speelde Vertonghen mogelijk zijn laatste duel op het allerhoogste niveau bij de Rode Duivels. De centrale verdediger van RSC Anderlecht liet nog één keer zien dat hij een topper is. De Rode Duivels gaan hem missen.

Alderweireld – 7,5
De tekst van Vertonghen kan ook hier gezet worden. Met dat verschil dat Alderweireld nog maar 33 jaar is. Tegen Kroatië pakte Alderweireld opnieuw uit met enkele goede passes van achteruit.

Dendoncker – 6
Verdween tegen Marokko uit de ploeg, maar mocht tegen Kroatië weer starten. Op papier werd verwacht dat hij centraal achterin ging spelen, maar was toch regelmatig in de buurt van Witsel te vinden. 

Castagne – 5,5
Castagne speelde een vrij onzichtbare wedstrijd. Hij viel niet op en niet echt tegen.

De Bruyne – 6
Door de afwezigheid van Eden Hazard kreeg De Bruyne de aanvoerdersband om. In tegenstelling tot de eerste twee duels op het WK vond KDB nu wel vaker zijn medespelers. Een wereldpartij speelde hij niet, maar het niveau werd gelukkig wel opgekrikt.

Witsel – 5
Door de schorsing van Onana moest Witsel niet vrezen voor zijn basisplaats. De 33-jarige middenvelder van Atlético Madrid viel opnieuw tegen. Het was niet het WK van Witsel. Ook voor hem stopt waarschijnlijk nu het verhaal bij de nationale ploeg. 

Meunier – 6
Ondanks een zwakke prestatie tegen Marokko bleef Meunier in de basis staan. Dit keer speelde de flankspeler wel met meer passie. Toen hij na 87 minuten naar de kant moest, plofte hij neer langs het veld om bij te komen.

Carrasco – 5,5
De buitenspeler van Atlético Madrid keerde terug in de basis. Deed het met enkele acties en fantasietjes niet slecht, maar miste voorin scherpte. Had op een kwartier een engelbewaarder genaamd VAR, waardoor na zijn overtreding de bal dan toch niet voor Kroatië op de stip ging. Had voor Lukaku tegen de paal trapte al moeten scoren. 

Mertens – 5,5
De grootste verrassing van de chef in de basis. Mertens zorgde voor diepgang en snelheid, maar de vervanger van Michy Batshuayi miste scherpte in en rond de box. Op aangeven van De Bruyne liet Mertens de 0-1 liggen. Mocht na de rust plaatsnemen op bank.

Trossard – 5,5
Eindelijk kreeg Trossard zijn kans van Martinez, maar de speler van Brighton werd te weinig betrokken bij het spel. Na iets minder dan een uur mocht Trossard alweer van het veld zonder zijn stempel gedrukt te hebben.

Lukaku – 4,5
De hoop van België lag op de schouders van Lukaku. De Inter-spits deed er alles aan om de held van het land te worden. Maar hij werd helaas een soort anti-held. Lukaku trapte tegen de paal en kon daarna ook niet scoren met de borst. Het gebrek aan matchritme brak Lukaku en België zuur op. Zonde voor iemand die alles doet voor Belgisch succes. Hem nu beladen met alle zonden van Israël zou trouwens onterecht zijn. Met een fitte Lukaku tijdens de hele groepsfase had België verder gestaan, dat was tegen Kroatië te zien. 

Doku – 7
In de 72e minuut met de 0-0 nog op het bord kwam Doku tussen de lijnen. De jonge dribbelaar was een verademing in het offensieve gedeelte van de Rode Duivels. Goede acties werden helaas niet bekroond met een doelpunt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie