Geëmotioneerde  Roberto Martinez kondigt zijn vertrek bij de Rode Duivels aan

Geëmotioneerde Roberto Martinez kondigt zijn vertrek bij de Rode Duivels aan

01-12-2022 18:43 Laatste update: 18:45
110

Roberto Martinez gaat niet door als bondscoach van de Rode Duivels. Dat vertelde de Spanjaard donderdag na de uitschakeling van de Belgen op het WK in Qatar tijdens een persconferentie.

De Rode Duivels raakte donderdag niet voorbij Kroatië. Na de match deelde Martinez zijn boodschap mee. “Dit was mijn laatste match als bondscoach”, sprak de Spanjaard na het 0-0 gelijkspel tegen Kroatië. “Ik kan niet verder”, voegde een duidelijk geëmotioneerde Martinez er nog aan toe.

De Rode Duivels waren al voor de persconferentie op de hoogte van het afscheid. “Ik heb al afscheid genomen van de spelers en de staff. Ik ging altijd stoppen. Wat er ook was gebeurd. Zelfs als we wereldkampioen waren geworden. Die beslissing nam ik al voor de start van het WK.”

Voor het WK liet het kamp van Martinz nog weten dat het niet gediend was dat het aflopende contract van de Spanjaard nog niet was verlengd. De KBVB liet toen weten verder te praten na het toernooi. De Belgische voetbalbond moet nu op zoek naar een nieuwe bondscoach en een nieuwe technische directeur. Martinez combineerde beide jobs in ons land. >

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie