Rode Duivels mogen de VAR dankbaar zijn, strafschop van Kroatië gaat niet door

Rode Duivels mogen de VAR dankbaar zijn, strafschop van Kroatië gaat niet door

01-12-2022 16:36
1

De Rode Duivels kwamen na een kwartier tegen Kroatië met de schrik vrij. Yannick Carrasco veroorzaakte een strafschop, maar de VAR merkte één, misschien twee millimeter buitenspel op. Zo ging de bal uiteindelijk toch niet op de stip.

Na een felle start van de Kroaten en twee pogingen van de Rode Duivels zag het er na vijftien minuten heel benauwd uit voor de Belgen. Na een vrije trap van de Kroaten geraakte de bal achteraan niet weg. Carrasco wipte de bal eerst omhoog en tikte daarna Andrej Kramarić aan. De spits wist niet hoe snel hij kon gaan liggen. De scheidsrechter oordeelde dat het een strafschop was.

Terwijl Luka Modric zich al had klaargezet om de bal voorbij zijn Real Madrid-ploegmaat Thibaut Courtois te trappen, kreeg de scheidsrechter contact met de VAR. Na het bekijken van de beelden door de VAR werd de scheidsrechter naar de kant geroepen. Anthony Taylor oordeelde uiteindelijk ook dat er eerst sprake was van buitenspel vlak voor de overtreding van Carrasco. De Belgen mochten hernemen met een indirecte vrije trap.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie