Vermaelen maakt grote indruk: Hij wordt zeker een toptrainer

Vermaelen maakt grote indruk: "Hij wordt zeker een toptrainer"

01-12-2022 15:44
5

De toekomst van Roberto Martinez bij de Rode Duivels lijkt steeds onzekerder. De Spanjaard heeft nog steeds zijn handtekening niet gezet onder een contractverlenging en er komt ook steeds meer kritiek op de bondscoach. Krijgen we een wissel van de macht?

De kans is zeker bestaande dat we binnenkort een nieuwe bondscoach gaan krijgen. Dat zou weleens Thomas Vermaelen kunnen worden, die momenteel de assistent is van Martinez. De voormalige speler van onder andere Ajax, Arsenal en FC Barcelona maakte tijdens de trainersopleiding alvast bijzonder veel indruk.

"De allereerste keer dat ze zelf een training moesten opstellen, met doelstellingen per oefening, hebben alle studenten mij met vragen bestookt, op één na. Thomas Vermaelen heb ik niet gehoord, maar na een maand leverde hij de perfecte sessie af. Ik kan hem zo in de syllabus steken", zegt lesgever Kris Van der Haegen in Knack.

Van der Haegen gelooft alvast dat Vermaelen een goede opvolger van Martinez zou kunnen zijn. "Hij heeft er het geknipte profiel voor: voorbeeldprof geweest, een harde werker die bij de grootste clubs speelde, door iedereen gerespecteerd om zijn perfectionisme en zijn gedrevenheid. Of Vermaelen ooit bondscoach wordt, hangt af van de omstandigheden, maar een toptrainer wordt hij in ieder geval. Of hij is het al", besluit Van der Haegen.