Bij welke scenario’s stoten de Rode Duivels door? Winst, gelijkspel of nederlaag?

Bij welke scenario’s stoten de Rode Duivels door? Winst, gelijkspel of nederlaag?

01-12-2022 11:41 Laatste update: 14:37
5

Om 16u spelen de Rode Duivels het cruciale duel tegen Kroatië. Om door te stoten naar de knock-out fase mikken de Belgen maar best op een winst tegen Modric en co. Toch kan er bij een gelijkspel ook gerekend worden. 

We zetten even alle mogelijke scenario’s op een rijtje. Wat gebeurt er bij winst? Wanneer stoten we door bij een gelijkspel? En is er überhaupt hoop bij een nederlaag? Die laatste vraag kunnen we alvast kort beantwoorden. Er is geen hoop bij een nederlaag. De Rode Duivels gaan dan altijd een puntje minder tellen dan de Marokkanen, die op plek twee staan. 

Bij een gelijkspel
Bij een gelijkspel tegen de Kroaten moeten de Belgen aan het telraam. We zagen woensdag Polen doorstoten op doelpuntensaldo, bij de Rode Duivels zou dit ook kunnen. De Duivels moeten dan hopen dat Marokko met vier doelpunten verschil verliest van Canada. Ook een nederlaag van drie doelpunten verschil zou een ticket voor de Duivels kunnen opleveren, maar dan moeten de Rode Duivels dubbel zoveel scoren als Marokko. Bij een 3-0 nederlaag van Marokko kan België zich plaatsen als het een gelijkspel van 2-2 speelt tegen Kroatië. 

Bij winst
Maar laten we hier niet al te veel op rekenen… Want bij een overwinning van de Rode Duivels springen we over Kroatië en kunnen we zelf nog groepswinnaar worden. Hiermee vermijden we mogelijk de Spanjaarden, die toch sterk ogen. Dan moeten we wel hopen dat Marokko niet wint van Canada. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie