Boskamp gelooft dat Xavi Simons moet spelen: 'Spelletje gaat hem zo makkelijk af'

Boskamp gelooft dat Xavi Simons moet spelen: 'Spelletje gaat hem zo makkelijk af'

01-12-2022 10:44
1

Oranje heeft zich in tegenstelling tot de Rode Duivels wel al geplaatst voor de knock-out fase. Jan Boskamp hoopt dat Xavi Simons nog in actie gaat komen dit WK. De analist sluit zich met deze wens aan bij de roep uit het land, die na de wedstrijd tegen Qatar nog groter werd. Boskamp zag Oranje ook nog niet uitblinken tijdens het toernooi.

"Je ziet dat het kereltje bij Barcelona en Paris-Saint Germain met wereldsterren zoals Messi en Mbappé heeft getraind", vertelt Boskamp over Simons bij Het Belang van Limburg. "Hij denkt sneller dan de rest. Het spelletje gaat hem zo gemakkelijk af. Ik had hem een halfuurtje gegund." Louis van Gaal vertelde voor aanvang van het duel met Qatar, dat Simons stappen had gemaakt tijdens de training. Toch besloot de bondscoach om hem in de laatste groepswedstrijd geen speelminuten te gunnen.

Het spel dat Oranje tot nu toe op de mat legde heeft Boskamp ook nog niet kunnen bekoren. "Voortdurend dat vervelende balletje breed. Deze negentig minuten, of waren het er 96, duurden zó lang. Ik kreeg er pijn van aan mijn Rotterdamse koppie. Na de 1-0 van Gakpo hoopte ik nog dat Oranje lekker zou ballen. Daar kwam niks van terecht. Om zoveel mogelijk energie te besparen heet dat dan. Wat een slap gelul allemaal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie