Borkelmans: Met Kompany zouden die uitspraken van de Duivels er niet zijn”

Borkelmans: "Met Kompany zouden die uitspraken van de Duivels er niet zijn”

01-12-2022 10:31
3

Het loopt niet meteen van een leien dakje op het WK in Qatar voor de Rode Duivels. Er wordt gesproken van onenigheid binnen de groep, al hebben de Rode Duivels dit ondertussen ontkracht. Vital Borkelmans geeft zijn kijk op de situatie. 

Borkelmans gelooft dat er geen spanning tussen de Rode Duivels zou zijn ontstaan als Vincent Kompany nog in het team zat. "Je mist één figuur, en alles ontspoord", dat denkt althans Borkelmans. De voormalige speler van onder andere Club Brugge begrijpt de druk op een nationale ploeg goed, hij was ooit assistent van Marc Wilmots toen hij bondscoach was.

Borkelmans haalt de vele kritiek aan die door de Rode Duivels zelf geuit werden. Voor Borkelmans was het tijdens de vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding op het WK dat de spanningen begonnen: "De onvrede kroop in de groep tegen Egypte”, klinkt het bij Borkelmans. “De spelers probeerden ritme te krijgen en vonden dat niet. Dan zijn er helaas uitspraken in de media die sommige spelers doen twijfelen."

"Met Vincent Kompany als aanvoerder waren deze uitspraken nooit gebeurd", gelooft Borkelmans. "Kompany is het type aanvoerder dat al deze frustraties binnen had kunnen houden. Als spelers zulke uitspraken zouden doen, zou Kompany zeker passend hebben gereageerd.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie