Verheyen over Rode Duivels: “De Bruyne deed zijn job niet, Modric doet dat wel”

Verheyen over Rode Duivels: “De Bruyne deed zijn job niet, Modric doet dat wel”

01-12-2022 10:13
5

Het is ‘Money Time’ voor de Rode Duivels op donderdag. Een duel tegen Modric en co zal uitmaken of het toernooi van de Rode Duivels toch nog kan slagen. Gert Verheyen gelooft dat een sterke Kevin De Bruyne nodig zal zijn tegen Kroatië. 

Tot nog toe is het niet het toernooi van De Bruyne geweest. De middenvelder van Manchester City heeft al vaker bewezen de sleutel te hebben in de nationale ploeg. Dat kan ook niet anders. Op clubniveau is hij misschien wel de beste middenvelder, op het WK zagen we een makke De Bruyne. 

Aan de andere kant van het veld staat er nog zo’n virtuoos. Luka Modric, ondertussen al 37 jaar, speelt nog steeds de pannen van het dak. Hij speelt in een Kroatisch middenveld dat volgens Verheyen een van de beste is. “Afgemeten aan voetballend vermogen vind ik alleen het middenveld van Spanje beter. Geef mij maar Modric-Brozovcic-Kovacic, liever dan Casemiro-Paqueta-Fred. Of Griezmann-Rabiot-Tchouaméni”, aldus Verheyen in Het Nieuwsblad.

De analist gelooft dat Modric daar alles in balans houdt. De ouderdomsdeken van Kroatië knapt erg veel vies werk op voor dat middenveld. “Ook dat is een verschil met België. Tegen Marokko was het in balverlies de bedoeling om met twee lijnen van vier te verdedigen”, gelooft de analist. Dit plannetje leek niet meteen goed uit te pakken. Volgens Verheijen ligt de schuld daar toch bij De Bruyne. “Kevin moest de opkomende Mazraoui opvangen. Maar hij deed zijn job niet. Modric doet dat wel.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s