Kabasele (ex-KRC Genk) gelooft: “Er zijn spanningen, maar op veld hetzelfde doel”

Kabasele (ex-KRC Genk) gelooft: “Er zijn spanningen, maar op veld hetzelfde doel”

01-12-2022 09:58

De Rode Duivels spelen donderdag het cruciale duel tegen Kroatië. Een moeilijke tegenstander, dat zeker. Christian Kabasele gelooft dat de Duivels zich zullen kwalificeren.

De voormalige verdediger van KRC Genk geeft zijn blik op de Duivelse situatie in DH Sport. “Er wordt veel gesproken over spanning. Maar als je zo lang samen leeft, voor sommigen meer dan zes jaar, is het normaal dat ze opduiken als er dingen niet goed gaan”, aldus Kabasele. 

Hij gelooft dat de spanning van de afgelopen dagen niet per se slecht moet zijn. “Het belangrijkste is de juiste reactie op het veld. Die trots. Die kleine arrogantie”, geeft Kabasele aan. Hij gelooft dat die er moet zijn. Meer zelf, hij gelooft dat die trots van onze grote spelers ervoor zal zorgen dat ze alles zullen geven. Afgaan op het hoogste toneel is geen optie voor een Kevin De Bruyne en een Thibaut Courtois.

Kabasele vat samen: “Wanneer je een groep geweldige spelers hebt, is het onvermijdelijk dat het op een gegeven moment om eigenwaarde en trots gaat. Er zijn dus spanningen. Maar op het veld heeft iedereen altijd hetzelfde doel.” De verdediger besluit en haalt nog een uitspraak van Thierry Henry aan. De Franse spits vertelde de groep ooit dat spanning niet erg is. “Zolang de spelers op het veld elkaar in de ogen kunnen kijken en het gevoel hebben dat ze er zijn om in een grote wedstrijd te winnen, is er geen probleem”, vertelde Henry ooit aan de groep.