VS kijkt uit naar Nederland: 'Ze hebben redelijk makkelijk deze ronde gehaald'

VS kijkt uit naar Nederland: 'Ze hebben redelijk makkelijk deze ronde gehaald'

01-12-2022 17:44

Sergino Dest werd in Almere/Nederland geboren, maar zaterdag speelt de vleugelverdediger met de Verenigde Staten op het WK tegen Oranje. De speler van AC Milan heeft er zin in en legt in gesprek met De Telegraaf de krachten en kansen van het team van Gregg Berhalter bloot.

"Ik denk dat we Oranje kunnen verslaan", is Dest direct duidelijk over de kansen van de Verenigde Staten tegen onze Noorderburen. "Een plek bij de laatste acht is dan ook zeker haalbaar voor ons. Direct na de loting zag ik de mogelijkheid dat we tegen het Nederlands elftal moesten spelen. Alles is volgens verwachting gelopen en het is dan ook zo gegaan. Zo’n achtste finale tegen Oranje is natuurlijk heel speciaal voor mij."

Dest koos bij zijn eerste interlandwedstrijden voor een loopbaan bij de Verenigde Staten, terwijl hij in Almere geboren werd. Ook de vleugelverdediger heeft het Nederlands elftal nog niet zien overtuigen dit toernooi. "Oranje heeft redelijk makkelijk de volgende ronde gehaald, maar nog niet zijn beste spel gespeeld. Wij gaan proberen te voorkomen dat ze dat tegen ons wel doen."

De kracht van de VS ligt volgens Dest in het collectief van de ploeg. "Onze voetballende kwaliteiten en onze teamspirit zijn de beste kwaliteiten. We vormen een hecht collectief, spelen al jaren samen en gaan voor elkaar door het vuur. Hoe we specifiek Nederland pijn kunnen gaan doen dat zullen we aanstaande zaterdag moeten zien."