LIVE-discussie: Het laatste fluitsignaal klinkt, de Belgen zijn uitgeschakeld

LIVE-discussie: Het laatste fluitsignaal klinkt, de Belgen zijn uitgeschakeld

01-12-2022 14:40 Laatste update: 17:55
88

Het is zover, de allesbeslissende wedstrijd tussen de Rode Duivels en Kroatië op het WK in Qatar gaat beginnen. De wedstrijd wordt in het Ahmad bin Ali Stadium afgewerkt en de scheidsrechter is de Engelsman Anthony Taylor.

De Kroaten hebben aan een punt genoeg om door te stoten naar de volgende ronde. Het speelde op de openingsspeeldag 0-0 gelijk tegen Marokko, maar haalde vervolgens met 4-1 uit tegen Canada. In de basis zien we onder meer Ivan Perisic (ex-Club Brugge). Verder is het vooral uitkijken naar het middenveld Modric, Brozovic, Kovacic.

Opstelling Kroatië: Livakovic; Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modric, Brozovic, Kovacic; Kramaric, Perisic, Livaja.

De opdracht is duidelijk voor de Rode Duivels: winnen. Dan is het zeker van een plek in de volgende ronde. Het doelsaldo van België is -1 terwijl Marokko +2 heeft. Bij een gelijkspel zal het moeten hopen op een grote zege van Canada. Martinez heeft ervoor gekozen om enkele wissels door te voeren. Zo krijgen Leander Dendoncker en Dries Mertens een basisplek. Amadou Onana is er door een schorsing niet bij. Verder ook nog geen Romelu Lukaku, terwijl ook Eden Hazard op de bank begint. Leandro Trossard krijgt de voorkeur.

Opstelling Rode Duivels: Courtois, Dendoncker, Alderweireld, Vertonghen, Castagne, Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco, Trossard, Mertens.